Здравейте, казвам се Виктория Богданова.

Родена съм в град Бургас през месец май 1976 г.

Първата ми магистърска степен по психология съм завършила в Бургаски Свободен Университет- специалност „Социално консултиране и психология“. Втората във Варненския Свободен Университет- специалност „Психология и психопатология на развитието“ – в процес на обучение. По време на следването си в университета още в бакалавърската си степен паралелно специализирах почти пет години в когнитивно – поведенческата школа. По- късно започнах обучение в Позитивна психотерапия, в която се обучавам и до днес. Паралелно с висшето си образование и специализациите ми в психотерапевтичните школи, изучавах множество психодиагностични и терапевтични методи и техники, включително хипнотерапия и регресионна терапия. Използвайки квалификациите си в когнитивно – поведенческа психотерапия, психопатология, психодиагностика, кризистна интервенция, регресионна терапия и други различни видове психотерапевтични методи, имах възможност да практикувам и да натрупам опит като терапевт.

От шест години учене в университет и шест години учене в психотерапевтични школи, заедно с личния си опит и опита си с клиенти осъзнах, че опознаването и овладяването на емоциите е в основата на успешната терапия. Емоционалното оздравяването на личността, заедно с осъзнаването на неговите вътрешни процеси ще даде шанс на човек значително да подобри живота си за да прави осъзнат избор за себе си. Фокусирах вниманието си изучавайки емоционалното състояние на човека във всичките му форми. В практиката си изградих и развих собствен метод, който нарекох „Емоционална терапия“. В консултирането с клиенти работя и по метода на позитивно поведенческата психотерапия.

В моята самостоятелна работа с клиенти съм избрала да практикувам психо – емоционално оздравяване. На първо място за мен е развитието на моите клиенти в Eмоционалната интелигентност и личностното осъзнаване и израстване като основа в стабилността на Аз-а. Методите ми са адаптирани в индивидуални и групови терапии.
Най-често срещаните състояния и оплаквания при клиентите, с които се сблъсквам в моята работа са: Тревожности и депресивни състояния, панически разстройства, тревожни мисли, емоционални разстройства, тъга, отчаяние, чувство за безизходица, изолация, безсъние, стрес. Раздяла, развод, загуба на близък човек, междуличностни и брачни проблеми, житейски кризи, дилеми и др.

В индивидуални консултации и в групи за личен опит и терапия резултатите в израстването на личността са:

 • Разбиране и балансиране на емоциите;
 • Изграждане на нови благоприятни стратегии за живота;
 • Справяне със ежедневния стрес;
 • Проблеми с общуването и комуникацията.
 • Не на последно място клиентите ми научават сами да си бъдат терапевти като разбират връзката си с миналото- как са се изградили като личност, причините за моментното състояние и осъзнаване на емоционалните травми в детството.

Дългосрочните цели на терапията са: увеличаване на емоционалната интелигентност и компетентност, научаване и осъзнато използване на нови стратегии на поведение и реакции. Осъзнато балансиране и управляване на емоциите. Цялостно психо-емоционално израстване, терапия и опитност.

Направленията, в които мога да ви бъда най- полезна са:

 • Емоционална терапия – индивидуален подход по собствено разработен метод свързан с осъзнаването и балансирането на емоциите.
 • Емоционална интелигентност;
 • Личностно израстване и работа с личността;
 • Изработване на психологически профил;
 • Психодиагностика;
 • Справяне с житейски кризи;
 • Междуличностни проблеми;
 • Емоционални разстройства и тревожни разстройства на личността;
 • Когнитивно-поведенческа психотерапия (психология на мисленето и поведението свързано с него);
 • Обучение, тренинги и терапия за придобиване на личен опит;
 • Консултации свързани със моментни социални проблеми;
 • Еднократни консултации, краткотрайна и дълготрайна психотерапия.

„Ако не инвестираш в себе си, вероятно ще си лоша инвестиция и за всички останали!“ Ранди Гейдж

 

Статии от Виктория Богданова

Намерете ни на адрес

гр.Бургас, ж.к.“Лазур“, ул.“Калофер 29″, бл.155

Имейл

insait.ipm@gmail.com

Работно време

делнични дни: 09:00- 20:00
почивни дни: 10:00 – 17:00

Форма за контакт

Разрешение

Запази своя час