Виктория Богданова.

Психолог и психотерапевт за работа с възрастни

Здравейте, казвам се Виктория Богданова.Родена съм в град Бургас през месец май 1976 г.

Първата ми магистърска степен по психология съм завършила в Бургаски Свободен Университет- специалност „Социално консултиране и психология“. Втората във Варненския Свободен Университет- специалност „Психология и психопатология на развитието“ – която е все още в процес на обучение. По време на следването си в университета още в бакалавърската си степен паралелно специализирах четири години в когнитивно – поведенческата школа. Повече от три години специализирам в Позитивната психотерапия, в която се обучавам и до днес в майсторското ниво. Паралелно с висшето си образование и специализациите ми в психотерапевтичните школи, изучавах множество психодиагностични и терапевтични методи и техники, хипнотерапия и регресионна терапия, различни тестови и научни методики, работа в групи. Използвайки квалификациите си в когнитивно – поведенческа психотерапия, психопатология, психодиагностика, кризистна интервенция, регресионна терапия и други различни видове психотерапевтични методи, имах възможност да практикувам и да натрупам опит като терапевт. На този етап в моята психологична дейност с клиентите си използвам адаптиран индивидуален подход с различни методи и направления, за да посрещам специфичните психологически потребности за консултиране и терапия на моите клиенти. Продължавам да се обучавам системно и да трупам научни знания и психотерапевтичен опит за да бъда максимално полезна на клиентите си. Психологията като нова наука дава възможност на мотивираните психотерапевти да надграждат знанията си и ние психолозите от „Инсайт“ се обучаваме непрекъснато в най- новите методи в областта на психологията и психотерапията.

От шест години учене в университети и седем години учене в психотерапевтични школи, заедно с личния си опит и опита си с клиенти осъзнах, че опознаването и овладяването на емоциите е в основата на успешната терапия. Емоционалното оздравяване на личността, заедно с осъзнаването на неговите вътрешни процеси ще даде шанс на човек значително да подобри живота си за да прави осъзнат избор за себе си и живота си. Фокусирах вниманието си изучавайки емоционалното състояние на човека във всичките му форми. В практиката си изградих и развих собствен метод, който нарекох „Емоционална терапия“. Въпреки това използвам непрекъснато иновативните методи за психотерапия в индивидуалния си подход към всеки един клиент.
В моята практика съм избрала да се фокусирам в психо – емоционално оздравяване, личностно развитие и групова психотерапевтична работа. На първо място за мен е развитието на моите клиенти в Eмоционалната интелигентност и личностното осъзнаване, като основа в стабилността на Аз-а. Методите ми са адаптирани в индивидуални и групови терапии.
Най-често срещаните състояния и оплаквания при клиентите, с които работя са: Тревожности и депресивни състояния, панически разстройства, тревожни мисли, емоционални разстройства, тъга, отчаяние, чувство за безизходица, изолация, безсъние, стрес. Раздяла, развод, загуба на близък човек, междуличностни и брачни проблеми, житейски кризи, дилеми и др.

В индивидуални консултации и в групи за личен опит и терапия резултатите в израстването на личността са:
– По- добро разбиране и справяне с житейските ситуации;
– Адаптация в кризистни моменти;
– Преработване на лични неадапционни характерологични особености;
– Разбиране и балансиране на емоциите;
– Изграждане на нови благоприятни стратегии за живота;
– Справяне със ежедневния стрес, лечение и превенция на бърнаут състояния;
– Психотерапия на психопатологични изменения на личността;
– Подобряване на взаимоотношенията във връзките;
– По- ефективно общуване и комуникация с другите.

Не на последно място клиентите ми научават сами да си бъдат терапевти, като осъзнават връзката си с миналото- как са се изградили като личности, причините за моментното състояние и адаптиране към нови психологически модели за по- добро бъдеще.
Дългосрочните цели на терапията са свързани с увеличаване на емоционалната интелигентност и компетентност, социална адаптация, цялостно психо-емоционално израстване и опитност.

Направленията, в които мога да ви бъда най- полезна са:
– Емоционална интелигентност и терапия;
– Личностно израстване и работа с личността;
– Психодиагностика;
– Справяне с житейски кризи;
– Междуличностни проблеми;
– Емоционални разстройства и тревожни разстройства на личността;
– Позитивна психотерапия
– Когнитивно-поведенческа психотерапия (психология на мисленето и поведението свързано с него);
– Обучение, тренинги и терапия за придобиване на личен опит;
– Психологични консултации свързани с моментни социални и житейски кризи;
– Еднократни консултации, краткотрайна и дълготрайна психотерапия.

„Ако не инвестираш в себе си, вероятно ще си лоша инвестиция и за всички останали!“ Ранди Гейдж

С уважение, Виктория Богданова, психолог и психотерапевт

Как да се свържете с мен?

За да запазите час за консултация позвънете на телефон:
0879/ 464 325
0896/ 612 854
Напишете имейл на:
insait.ipm@gmail.com
Или използвайте приложението Месенджър:
@ psiholoziburgas

Намерете ни на адрес

гр.Бургас, ж.к."Лазур", ул."Калофер 29", бл.155

Имейл

insait.ipm@gmail.com

Работно време

делнични дни: 09:00- 20:00
почивни дни: 10:00 - 17:00

Форма за контакт

Разрешение

6 + 3 =

Запази своя час