Група за личен опит

„Страх и тревожност“:

 

Имате ли моменти, в които страхът надделява толкова, че Ви се струва невъзможно да го победите?

 

Страх, безпокойство, напрежение, стрес, тревожност – все често срещани и силно нежелани емоции. Кога са нормално човешко състояние и кога се превръщат в патология? Каква е разликата между тях, какви са симптомите и какви техники може да използваме, за да се справим? Кой е причинителят на тези емоции? Каква е разликата между страх, тревожност, стрес? Как да се научим да ги контролираме? Как да съжителстваме с тях, без да ни носят негативи?

 

 

Всичко това ще обсъдим, коментираме и разиграем с различни психологични техники. Учим и преживяваме, преживяваме и учим. Чрез различни психологични инструменти – докосвайки подсъзнателните слоеве, които ни дават достъп до пълна картина на собственото ни „Аз“, личния ни мит за света и себе си в нея, те дават ясна представа за това, което се случва и създават безопасен контекст за намиране на решение. Така ще стартирате вътрешни процеси на самолечение,

 

Усещате ли чести физически оплаквания, които сякаш съпътстват чувството на страх и тревожност?

 

Силно сърцебиене, изпотяване, треперене, усещане за недостиг на въздух, болка или тежест в гърдите, усещане за задушаване, гадене, често уриниране, усещане за замаяност, световъртеж, студени тръпки или горещи вълни, изтръпване или вкочаняване на крайници, лице, дереализация /чувство на откъсване от заобикалящата ни среда (хора, предмети или и двете), което изглежда нереално/, деперсонализация /чувството, че си страничен наблюдател на самия себе си/, страх от полудяване, страх от инфаркт или припадък…страх от самия страх. Очаквани или неочаквани, кратки или продължителни, с един -два или с повече симптома, чести или редки, като общото усещане е страх, огромен, всепоглъщащ страх. Познахте ли ги? Е, как? Паническите атаки, разбира се.

 

 

Можем ли да намерим първопричината на паническите ни атаки?

 

Приятели или врагове? Само от вас зависи! Как нарушават вашето функциониране: нетрудоспособност, чести повиквания на тел.112 или посещения в спешен кабинет, отсъствие от работа или безработица, ограничаване на контактите и изолация. Подобно на друг вид лечение и тук се започва от намиране на причината. Тя невинаги е явна и видима. Не винаги е съзнавана. Ако искате да се запознаете, да се сближите, да съжителствате с вашите панически атаки – заповядайте, на нашия тренинг. Сами по себе си пристъпите на паника не се приписват на болести, а на реакцията на мозъка (симптомите) към някакъв стимул. Лекарите говорят за проблеми в областта на нервната дейност. Медицинската помощ, и още повече пътят на самолечение, ще бъде неефективна или трудна за постигане за човек, страдащ от панически атаки. Лекарствените средства в схемата за лечение на панически атаки се използват, за да спрат паническата атака и да блокират нейното повторение. А може ли безкрайно да взимате лекарства? А противопоказанията им?

 

 

Най-добри резултати дава работата с психолог. Психотерапевтичните методи и техники, които специалистите в нашия център прилагат в практиката си, са разнообразни включват: хипноза, техники от когнитивно-поведенческа психотерапия, от позитивната психотерапия, транзакционен анализ, арт занимания, системен подход, ролеви игри и др. Кое е за вас -индивидуална терапия или групова, ще изберете вие. Кои практики и техники ще използвате – също решавате сами. Заповядайте!

 

Вместимост на групата: 5 човека

 

Водещи: Виктория Богданова – психолог и психотерапевт

Цена: 25.00лв

Адрес: гр. Бургас, к-с „Лазур“, ул. „Калофер“ 29, бл. 155, до ресторант „Ла тоскана“

За записване:
Телефон: 0879/ 464 325
Имейл: insait.ipm@abv.bg
Директно на адрес:
Офис: гр. Бургас, к-с „Лазур“, ул. „Калофер“ 29, бл. 155, до ресторант „Ла тоскана“

 

Намерете ни на адрес

гр.Бургас, ж.к.“Лазур“, ул.“Калофер 29″, бл.155

Имейл

insait.ipm@gmail.com

Работно време

делнични дни: 09:00- 20:00
почивни дни: 10:00 – 17:00

Форма за контакт

Разрешение

Запази своя час