Дияна Комнева

психолог за работа с деца, тийнейджъри и техните родители

Здравейте, казвам се Дияна Комнева.

Родена съм в гр. Бургас, през юни 1995 год.

Завърших бакалавърската си степен по Психология в Нов български университет със специализация по ‚.Психични нарушения‘‘. Втората ми професионална квалификация е в специалност Логопедия, отново в Нов български университет.

Към момента придобивам магистърска степен като ,,Клиничен психолог в психоаналитична переспектива‘‘ в Нов български университет .

Моята работа в ,, Психология и психотерапия за деца и възрастни – Инсайт‘‘ е свързана с психологично консултиране и психодиагностика на деца и юноши с психични и поведенчески нарушения.

Квалификациите си в клинична практика придобих като специализант в Център по психично здраве „Проф. Н. Шипковенски“ гр. София, където извършвах специализирана психиатрична помощ в отделение за активно лечение на психични разстройва и отделение за детско-юношеско психично здраве.

Завършила съм и специализация като клиничен психолог към Военномедицинска академия – Клиниката по Психиатрия.

Опитът ми се гради и в дейността на превенцията, лечението и рехабилитацията при зависимост към психоактивни вещества. Компетенциите ми в тази сфера са изградени от практическо обучение в ,,Националния център по наркомании-гр. София‘‘ и Център “Доверие за здраве – гр.София”.

Освен в областта на психодиагностиката и психологичната подкрепа в работата с деца и юноши, придобивам и професионална квалификация в логопедичната практика свързана с диагностика, терапия, превенция и рехабилитация на нарушения в развитието и комуникативни нарушения.

Съвместно към клиничната работа с деца и възрастни се обучавам като психотерапевт в когнитивно-поведенческа терапия в ,, Институт за психично здраве и развитие‘‘ под ръководството на проф. д.пс.н. Ваня Матанова.

Участия и семинари :

Участвала съм в множество международни научни конференции, последните от които през 2019г. :

 • Научна конференция с международно участие на сдружение „Колегиум частна психиатрия “ и Национален център по обществено здраве и анализи “Властта, дупките по новопостроените български психиатрични магистрали и методи за тяхното приложение“
 • Семинар с д-р Стивън Грос „Разказването, личната история и психоанализата“ – Нов Български Университет
 • Психоаналитичен семинар ,,Индивидуална психоаналитична психодрама – теория и практика“ – доц. Красимир Таушанов, д-р Димо Станчев
 • Участие като главен специалист , който консултира процесът по създаване на проект
  ,,Изграждане на мултисензорна стая за деца със СОП‘‘ в гр. Поморие

Работата като призвание :

Моята мисия в ,,Психология и психотерапия за деца и възрастни Инсайт‘‘ е свързана освен с психологично консултиране и психодиагностика , но и с логопедична работа, защото вярвам, че най-добрата терапия се осъществява чрез мултидисциплинарен екип от специалисти.
Приемам за най-значима връзката между психолозите, логопедите, учителите и родителите. Всеки един от тях трябва да следи за промените в детето и да обменя информация за етапа на неговото развитие, ако искаме терапията да бъде успешна.

Основни области, в които мога да Ви бъда полезна:

 • Разстройства на личността

  Личността би могла да се дефинира чрез личностовите емоционални и поведенчески черти, които определят всекидневният живот. Личностовите разстройства са дълбоко вмъкнати неадаптивни поведенчески модели, които най-общо са видими от юношеството и продължават през целия живот.

 • Зависимости

  Когато говорим за зависимости е хубаво да се вметне това, че човек е изтъкан от зависимости и се ражда такъв. Първичната зависимост е тази към родителите , а формирането на автономна зряла личност е свързана с необходимостта от прекъсването на тази зависимост. Ако това не се случи е възможно психичната зависимост да бъде запълнена от друга такава – външна.

 • Разстройства на психологичното развитие

  Проявите на тези разстройства са налице още в детска възраст и се свързват с нарушение или закъснение в развитието на функциите и когмитивните процеси в централната нервна система.

 • Поведененчески и емоционални разстройства при деца и юноши
 • Психологическо консултиране
 • Психологическа оценка и психодиагностика
 • Комуникативни нарушения
 • Семейно консултиране

,,Липсата на комуникация с децата също е форма на насилие над тях.“

Хуан Майорга

Как да се свържете с мен?

За да запазите час за консултация позвънете на телефон:
0879/ 464 325
Напишете имейл на:
insait.ipm@gmail.com
Или използвайте приложението Месенджър:
@ psiholoziburgas

Намерете ни на адрес

гр.Бургас, ж.к."Лазур", ул."Калофер 29", бл.155

Имейл

insait.ipm@gmail.com

Работно време

делнични дни: 09:00- 20:00
почивни дни: 10:00 - 17:00

Форма за контакт

Разрешение

7 + 1 =

Запази своя час