Добре дошли в „Психология и психотерапия за деца и възрастни“!

Психология е науката за човешките възприятия, мисловните и психични процеси на главния мозък, емоциите, междуличностните отношения, поведението на индивида и социалната група и много други. Нашият екип от психолози и психотерапевти използва консултантски и терапевтични методи, които помагат на клиентите, потърсили нашите услуги, да разрешат своите житейски проблеми.

Вярваме в научния и изпитан психологичен подход, като използваме придобитите си знания и опит във Ваша полза!

Какво е значението на „инсайт“?

Целта на всяка психологическа помощ, която може да получите е именно постигането на “инсайт ” ( от англ. Insight), чието значение е прозрение, проницателност, разбиране, осъзнаване, внезапно просветление. Използва се в психологията тогава, когато внезапно сме се досетили за решението на някакъв проблем. Представлява поредица от осъзнавания и прозрения за това как да се достигне до решение на житейска задача или постигане на някаква цел.

Какво е значението на символа „феникс“?

Символизмът, вплетен в образа на птицата феникс, се използва от древността до наши дни. Митологията разказва за вълшебна птица с блестящи крила, която живее хиляди години преди да умре, избухвайки в пламъци. Прераждайки се от пепелта на собствената си гибел, птицата феникс символизира едно безсмъртно съществуване, постоянен кръговрат и обновление.
Образът на феникса съществува в гръцката, римската, египетската, древно-китайската и руската митология под най-различни имена: жар птица, Бенну и др. Всички те са вярвали, че това същество символизира животът, времето на земята, чистота, прераждане, обновление, дълголетие, креативност, покровителство, безсмъртие и най-вече – трансформация. Хората знаели, че огънят е лечебен и изгаряйки старото и ненужното от животите им – поставя основите на възраждащата се надежда и поглед към бъдещето!

Човек може да преобрази себе си и живота си, стига да успее да погледне смело всички добри и не толкова добри аспекти на личността и миналото си – като това му помогне да съгради себе си пълноценно.

Именно затова решихме нашето име да е “Инсайт ”, символът ни – феникс, а главна цел на нашата работа – постигането им от нашите клиенти – да видят света си по нов начин!

За какво може да Ви помогне психологическото консултиране и психотерапия?

Ако се двоумите дали имате нужда от разговор с психолог или с психотерапевт, и с какво точно може да Ви бъде полезен, ето някои от областите, които включват нашите услуги:

 • Тревожност, фобия, ОКР (обсесивно компулсивно разстройство)
 • Панически атаки
 • Агресивно поведение
 • Депресия
 • Личностови разстройства
 • Емоционални проблеми
 • Житейски затруднения
 • Социални дефицити
 • Проблеми в общуването
 • Проблеми в междуличностните отношения
 • Екзистенциални кризи
 • Стрес, бърнаут и ПТСР (пост-травматично стресово разстройство) и други.

Често се чувстваме на кръстопът, където сякаш е невъзможно да изберем правилното решение. Или преживяваме конфликт с важен за нас човек, предизвиквайки силна емоционална реакция, ефектите от която не можем нито да разберем, нито да понесем с познатите ни досега ресурси. А може би се усещаме като неефективни в ролята, която изпълняваме в живота си – тази на родител, партньор, дете, работодател.

Не е нужно да чакаме ситуацията, която ни затруднява да се усложни – на помощ може да се отзове обучен за това специалист, като заедно с него преоткриете отговорът, който да задоволи Вашите потребности и осигури Вашето спокойствие!

Какво представлява психологическата консултация и какво трябва да очаквате от срещата си с психолог?

При първата ни среща с Вас, ние ще се постараем да Ви опознаем и да се информираме относно Вашата заявка – причината, поради която търсите помощ от нас. Информацията ни е нужна, за да разберем максимално добре естеството на тази причина и да изградим ефективна стратегия, подходяща за Вашата личност! Ако желаете да работим с Вашето дете, първата консултация винаги ще бъде с Вас, за да споделите Вашите притеснения и да разберете какво се случва с него, и как пълноценно да затвърдите неговия прогрес в бъдеще.
Информацията, предоставена по време на сесиите е поверителна и не може да бъде споделяна извън консултативната работа, освен в условията, че:
1. Клиентът застрашава своя или живота на другите;
2. Клиентът споделя информация, свързана с живото-застрашаващо насилие върху дете или възрастен човек, извършено от трети лица;
В такава ситуация, той ще бъде уведомен за намерението на психолога да прекрати конфиденциалността.

Как протича процесът на работа в „Психология и психотерапия за деца и възрастни „Инсайт“?

 • Времетраене на консултирането/терапията – 50 – 60 мин.
 • Цена за една консултация/терапия – 40.00лв.
 • Цена за групова среща – 25.00лв
 • Възможност за отстъпка при повече от две консултации!
 • Предоставяне на допълнителна полезна информация, както и възможност за участие в различни групи, тренинги и семинари, които да затвърдят и усъвършенстват Вашето развитие!Как да осъществя срещата си с психолог?

Срещата се осъществява с предварително запазен час. Може да запазите своя по няколко начина:
1. С позвъняване на телефон 0879/464 325
2. С попълване на форма за контакт
3. На адресите на нашите офиси

Какъв е изборът на специалисти в „Психология и психотерапия за деца и възрастни Инсайт“?

Виктория Богданова

Психолог и психотерапевт за работа с възрастни

Нели Баева

Мениджър

Ангелина Меранзова

Психолог за работа с деца и тинейджъри

Дияна Комнева

Психолог за работа с деца и тийнейджъри

Намерете ни на адрес

гр.Бургас, ж.к.“Лазур“, ул.“Калофер 29″, бл.155

Имейл

insait.ipm@gmail.com

Работно време

делнични дни: 09:00- 20:00
почивни дни: 10:00 – 17:00

Форма за контакт

Разрешение

Запази своя час