„Аз съм такъв, какъвто съм и това е достатъчно“
Уолт Уитман

Понякога се чувстваме на кръстопът, където сякаш е невъзможно да изберем правилното за нас решение. Или преживяваме конфликт, на който реагираме бурно и емоционално, а ефектите от него не бихме могли да понесем с познатите ни досега ресурси. Понякога ни дотежава да бъдем силни, някому подходящи, вечно разумни, честни и справедливи, за всичко отговорни. А понякога животът ни поставя пред сериозни изпитания, които разклащат същността ни и познатото ни ежедневие из основи.

В какъвто и момент от своя път да се намирате – не е нужно да чакате ситуацията, която Ви затруднява да се усложни! Едно от най-ценните преживявания е усещането, че можете да се опрете на нечие рамо и да получите подкрепа, разбиране и помощ, за да разгърнете отново своя потенциал.

Ние искаме Вие да живеете с лекота! Да бъдете пълноценни в потока на ежедневието си, да се справяте със стреса и ударите на живота със спокойствие и увереност! Искаме да се доверите на себе си и да се чувствате свързани с вътрешния си компас! Да бъдете смели и автентични в общуването, да се навигирате лесно във взаимоотношенията си, да бъдете достатъчно твърди и до колкото можете гъвкави!

Да – вие можете да се почувствате по-добре! Можете да живеете пълноценно!
Можете да живеете с лекота!

Ние сме психолози и психотерапевти в гр. Бургас, които посветиха живота си да бъдат в подкрепа и полза на хората – в моментите, в които се чувстват крехки, емоционално изтощени, преживяващи тежко трудните житейски кризи или просто искат да бъдат една по-добра версия на себе си.

Вярваме, че човек може да преобрази себе си и живота си, стига да успее да погледне смело всички аспекти на личността, настоящето и миналото си – като това му помогне да съгради себе си пълноценно! Именно затова решихме нашето име да е „Инсайт“ (внезапно просветление, осъзнаване), символът ни – феникс (прераждане, трансформация), а нашата мисия – Вие да познаете себе си, своята същност, смисълът на преживяванията си и да успеете да видите света си по един нов за Вас начин!

Какво да очаквам от работата си с психолог/психотерапевт в "Инсайт"?

Специалистът ще Ви помогне да разберете колко важни и специални сте в процеса на преобразяването на живота си, като така ще осъзнаете и приемете факта, че ползите и желаните резултати не могат да бъдат гарантирани без Вашето сътрудничество и активно участие. Ще разберете, че в работата със себе си могат да изникнат болезнени мисли и чувства към повърхността като част от проучване, получаване на прозрение и създаване на положителна промяна около трудни преживявания. Ще станете по-наблюдателни и сензитивни за собственото си поведение и неговите характеристики, емоционалните си реакции и характерът на мислите, които Ви спохождат ежедневно.

Ще се научите как да бъдете психолог сам на себе си!

При първата ни среща с Вас, ние ще се постараем да Ви опознаем и да се информираме относно Вашата заявка – причината, поради която търсите помощ от психолог/психотерапевт. Информацията е нужна, за да разберем максимално добре естеството на тази причина и за да можем заедно да изградим ефективна стратегия, подходяща за Вашата личност, цели и потребности! Ако желаете да работим с Вашето дете, първата консултация ще бъде с Вас, за да споделите Вашите притеснения, гледна точка и важни моменти от живота му, които ще бъдат полезни за по-нататъшната работа с него.

Важно е да знаете, че информацията, предоставена по време на сесиите е поверителна и защитена. Ние, психолозите, сме специалисти, които ценим доверието Ви и качеството на връзката помежду ни. Откровеността, откритостта и точността в отношенията са необходими условия, за да постигнем желаните резултати от работата ни заедно – а от наша страна ние гарантираме пълна конфиденциалност. Единствените случаи, в които сме длъжни законово да прекратим конфиденциалността е когато:

 • Клиентът застрашава своя или живота на другите;
 • Клиентът споделя информация, свързана с живото-застрашаващо насилие върху дете или възрастен човек, извършено от трети лица;

В такава ситуация, клиентът ще бъде уведомен за намерението на психолога да прекрати конфиденциалността.

При какви състояния, житейски кризи и затруднения може да потърсите психолог/психотерапевт в "Инсайт"?

 • Чувствате се силно тревожни, страдате от ОКР или фобия, които пречат на нормалното Ви ежедневие;
 • Често Ви се случва да преживявате панически атаки;
 • Чувствате, че Ви завладяват силни емоции, които не можете да контролирате;
 • Чувствате апатия към околния свят, липса на надежда и смисъл в бъдещето и целите си;
 • Изпитвате затруднения в пълноценното общуване с околните, близките Ви или партньора;
 • Подложени сте на голямо количество стрес;
 • Претърпявате голяма и трудна промяна в живота си;
 • Спохождат Ви мисли и образи, в които наранявате себе си;
 • Чувствате се изолиран или самотен в обкръжението си;
 • Изпитвате нужда да използвате някаква субстанция, за да се справите с трудностите в живота;
 • Чувствате, че сте загубили контрол над живота си;
 • Изпитвате трудности в заспиването и рядко спите добре;
 • Преживели сте травма, за която не можете да спрете да мислите;
 • Често Ви спохождат главоболия, болки в стомаха и неразположения, за които докторите не намират физиологическа причина;
 • Използвате храната, за да се справите с емоционален стрес и като цяло имате нездравословна връзка с нея;
 • Изживели сте загуба, която Ви е повлияла силно емоционално;
 • Имате нужда просто да поговорите с някого;
 • Чувствате напрежение и силен стрес на работното си място;
 • Забелязвате странно, нетипично поведение от страна на детето си;
 • Имате нужда от укрепване на връзката дете – родител;
 • И много други трудни психологически състояния или ситуации, в които чувствате, че сте сами и имате нужда от подкрепа.

Намерете ни на адрес

гр.Бургас, ж.к."Лазур", ул."Калофер 29", бл.155

Имейл

insait.ipm@gmail.com

Работно време

делнични дни: 09:00- 20:00
почивни дни: 10:00 - 17:00

Форма за контакт

Разрешение

11 + 9 =

Запази своя час