Нели Баева

Организационен психолог

Здравейте, името ми е Нели Баева.

Родена съм в гр. Бургас, през декември 1974 год. и съм основател и съдружник в Ай Пи еМ Консултинг ООД – гр. Бургас, управител на „Инсайт“ – Психология и психотерапия за деца и възрастни.

Преди години достигнах до извода, че на хората им е необходимо душевно здраве, за да заобичат, разберат, а и да приемат себе си и другите около тях, такива каквито са. Необходимостта от подкрепа, емпатия и безусловно приемане в лицето на психолога е голяма в днешно време, но за съжаление ползата му не се разбира от всеки.

Започнах да изучавам психология в Бургаски свободен университет, с желанието си да надникна по-дълбоко и детайлно в механизмите на човешките взаимоотношения, техните особености и да осъществя мечтата си да се превърна в специалист, който да отговори на потребностите на нуждаещите се от психологическа подкрепа хора.

Реших студентската ми практика да премине в център за психологично консултиране, където психолозите ми дадоха възможността да се докосна до истинската роля на психолога – нещо, което ме вдъхнови и мотивира да реализирам бъдещите си планове. След завършването на практиката ми бях поканена да се включа в дейността на този център като офис – мениджър, а опитът ми като такъв повиши моя интерес към организационната психология, екипната дейност, лидерството и същността на мотивацията.

Това беше поводът да придобия допълнителна квалификация по Организационна психология във Великотърновския университет, която ми дава възможността да приложа знанията си за лидерството, организационното поведение, бизнес психологията и мотивацията за трудова дейност.

Уменията ми са свързани с:

 • професионалното консултиране и ориентиране;
 • реализирането на подбора на кадри във фирмите;
 • използването на методики за изследване на организацията;
 • психология на рекламата;
 • сформиране на екип и екипна дейност.

Като организационен психолог имам възможността да работя като:

 • професионален и кариерен консултант;
 • фирмен психолог;
 • специалист по подбор и управление на кадри;
 • организационен консултант;
 • рекламен и бизнес консултант;
 • обучител по сформиране и развитие на екипи в организации, фирми, консултантски къщи, неправителствени организации.

Сертифицирана съм за психодиагностика на индивидуално-психологични особености на деца, юноши и възрастни, с помощта на проективни методики – РАТ, АРТ, Хенд тест, Стрес тест и Бендер тест.

Личностното си развитие, както и личен опит обогатявам чрез допълнителни курсове като „Емоционална интелигентност, „Прояви същността си“, които преминах успешно, както и чрез участие в група за личен опит по психодрама за период от една година.

Нашата мисия и приоритет в „Психология и психотерапия за деца и възрастни – Инсайт“ е да дадем на хората, които идват при нас разбиране, подкрепа, мотивация за справяне с житейските трудности и препятствия, които срещат по пътя си. Като екип вярваме в способността на хората да вземат живота си в ръце, да извървят пътя си уверено, осъзнато и с наслада от силите и възможностите си да овладеят собственото си Аз.

Не си задавай въпроса от какво се нуждае светът. Запитай се какво те кара да се чувстваш жив, излез и го направи. Защото светът се нуждае от хора, които живеят истински.

Харълд Уитман

Как да се свържете с мен?

За да запазите час за консултация позвънете на телефон:
0879/ 464 325
0888/ 642 126
Напишете имейл на:
insait.ipm@gmail.com
Или използвайте приложението Месенджър:
@ psiholoziburgas

Намерете ни на адрес

гр.Бургас, ж.к."Лазур", ул."Калофер 29", бл.155

Имейл

insait.ipm@gmail.com

Работно време

делнични дни: 09:00- 20:00
почивни дни: 10:00 - 17:00

Форма за контакт

Разрешение

9 + 10 =

Запази своя час