Ако търсите психологическо консултиране за деца и родители в гр.Бургас, сте намерили правилното място да започнете да създавате живота, който искате, за да бъдете щастливи.

Поздравления за първата стъпка!

Осъзнаваме, че решението да потърсите помощ не е решение, което е взето леко. Често пъти е по-лесно да се пренебрегват емоционалните и психологически трудности с надеждата, че те ще се подобрят сами. За съжаление, в много случаи помитането на тези предизвикателства под килима не решава истинските проблеми.

Обсъждането на Вашите мисли, чувства, емоции и конфликти като родител с друг човек може да бъде от голяма помощ. Ако този човек е безпристрастен, грижовен, професионално обучен и емпатичен, тогава разговорът с него и проучването на трудностите и притесненията може да бъде просветляващо и от огромна помощ. Психологът, който работи с Вашето дете, ще има нужда от Вашето активно участие и отдаденост към процеса, за да може да постигнете заедно желаните от Вас резултати!

Ние, психолозите от "Инсайт" сме готови да си сътрудничим с Вас, за да открием Вашите препятствия, Вашите ресурси за справяне, Вашият потенциал и надежда!

КОНСУЛТИРАНЕ НА ДЕЦА, ТИЙНЕЙДЖЪРИ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ

Много подрастващи се борят с това как се чувстват. Те имат проблеми с приятелите, семейството или училище, те са тревожни, депресирани, ядосани или уплашени, преминават през тежко житейско изпитание или изпитват трудности в общуването с другите. Психолозите в „Инсайт“ могат да им помогнат да изговорят чувствата и мислите си, да ги подкрепят, без да ги карат да се чувстват осъдени, да им бъдат полезни в развиването на нови социални умения и личностни качества и много други.

При по-малките деца психолозите в „Инсайт“ често използват игрова и куклотерапия, чрез които децата изразяват по-лесно своите страхове и притеснения, съобщават за техните нужди, развиват увереност, преодоляват чувството на неудовлетвореност, подобряват импулсния контрол и развиват по-добри социални умения. Този вид психологическа работа с децата е освен изключително полезна – тя е и много забавна, а децата обикновено очакват с нетърпение своите сесии.

Малко по-големите деца също могат да бъдат насърчавани от психолога да създават дневници за своите чувства или трудни житейски преживявания, да използват изкуството, за да изразяват себе си, да обрисуват междуличностни трудности, като че ли са в игра, или да практикуват творчески упражнения за облекчаване на стреса, които помагат за по-добро регулиране на настроението и фокусът им.

В работата си с психолозите от „Инсайт“ тийнейджърите биват подпомагани да изразяват мислите и чувствата си, да изграждат добро самочувствие, да подобряват отношението към тялото си, да се ориентират в трудностите на връзките с връстниците/близките и др.

Ние силно вярваме в значението на връзката родител-дете и ще Ви помогнем да се научите да приспособявате родителските си реакции към специфичните предизвикателства на децата Ви, да развиете Вашите умения, които ще подобрят връзката Ви и способността Ви да се справяте с техните настроения и поведение.

p>Ето някои от причините, по които можете да се свържете с психолог от екипа на „Инсайт“, защото изпитвате затруднения в ролята си на родител:<

- Ако детето ви е претърпяло травма или е тревожно, може да се нуждаете от помощ, за да утвърдите чувствата на детето си, като същевременно осигурите чувство за сигурност и спокойствие. Може да Ви е по-трудно да разберете напълно чувствата му, но не позволявайте на собственото си притеснение да пречи на здравословната обработка и решаването на проблема.

- Ако детето Ви има проблеми с вниманието или поведението, може да ви е необходима помощ за оценка на подходящите очаквания, моделиране и преподаване на техники за саморегулиране и създаване на стимули за целево поведение, които са реалистични и утвърждаващи.

- Ако сте израснали в домакинство с множество конфликти, може да откриете, че е полезно да развиете здравословни комуникационни умения и да се научите на техники за осигуряване на чувството на детето Ви, че е оценено и разбрано. Здравословната комуникация може да попречи на малките проблеми да ескалират в големи такива, може да осигурява подходяща среда за споделяне и развиване на доверителната връзка между Вас и детето Ви и др.

Не чакайте трудната ситуация, пред която е изправено детето Ви да премине „от само себе си“! Ние, психолозите от „Инсайт“ сме насреща Ви и ще Ви подкрепим в приключението наречено родителство!

ПРИКАЗКОТЕРАПИЯ

Помните ли как приказките и историите, които ни разказваха нашите родители, баби и дядовци, ни помагаха да пътешестваме в световете на нашата фантазия? Как магията на историята ни ангажираше, видоизменяше в различни и все пак някак познати герои, и ни учеше на неща, с които още не бяхме се сблъсквали? Как в процесът разкривахме нещо ново за себе си, чувствахме какво е да достигнеш до поуката на приказката и създавахме специална връзка с разказвача?

От незапомнени времена историите, легендите, митовете и приказките са били ефективен и предпочитан метод за важна комуникация, за създаване на морални устои и споделяне на важни житейски уроци.

Приказките и историите имат много важни характеристики на ефективен метод на общуване:


- Те са интерактивни
- Развиват и ангажират въображението
- Развиват умението за разрешаване на проблеми
- Създават възможности за изход и справяне със ситуации
- Подкрепят независимото вземане на решение
- Създават връзка между комуникаторите
- Предизвикват критичното мислене
- Генерират нови идеи
- Предлагат нови модели на поведение
- Позволяват на човек да се идентифицира с роли, различни от неговата и с това да се обогати
- Терапевтират и подкрепят справянето с неприятни житейски ситуации
- Активират символи и архетипи, скрити в несъзнаваното

Въплъщавайки се в различни герои, създавайки свои собствени приказки, разказвайки своята собствена история с помощта на психолог – приказкотерапевт от „Инсайт“, децата и тийнейджърите ще се запознаят с нови свои способности и начини за овладяване на интензивни, емоционални ситуации и ще получат възможността да интегрират нови способности и ролеви модели; да изградят личността си; да развият въображението и творческото си мислене; да проиграят различни ситуации, провокиращи силна емоционална реакция и да формират социално адекватно поведение и отношение към тях; да опознаят вътрешния си свят, своите емоции и чувства; да изградят нови социални връзки; да формират положителна самооценка и да преоткрият своите качества и способност; да общуват и да споделят свободно и безопасно своите мисли и преживявания.

ПРИ КАКВИ ЗАТРУДНЕНИЯ С ВАШЕТО ДЕТЕ Е ДОБРЕ ДА ПОТЪРСИТЕ ПОМОЩТА НА ПСИХОЛОГ В „ИНСАЙТ“ ?

- Детето Ви изпитва силна тревожност след определено травмиращо събитие;
- Често му се случва да се страхува и да търси нечия закрила;
- Завладяват го силни емоции, които не може да контролира;
- Чувства апатия към околния свят и липса на заинтересованост към училището, приятелите си, хобитата си;
- Изпитва затруднения в пълноценното общуване с околните, близките и приятелите;
- Подложено е на голямо количество стрес;
- Претърпява голяма и трудна промяна в живота си;
- Спохождат го мисли и образи, в които наранява себе си или го прави наистина;
- Чувства се изолирано или самотно в обкръжението си;
- Изпитва непоносимост към забраните, границите и правилата;
- Изпитва трудности в заспиването и рядко спи добре;
- Преживяло е травма, за която не може да спре да мисли;
- Често го спохождат главоболия, болки в стомаха и неразположения, за които докторите не намират физиологическа причина;
- Изживяло е загуба, която му е повлияла силно емоционално;
- Имате нужда просто да поговори с някой, различен от семейството си;
- Чувствате напрежение и силен стрес в училище или детската градина;
- Като родител забелязвате странно, нетипично поведение от страна на детето си;
- Имате нужда от укрепване на връзката дете – родител;
- И много други трудни психологически състояния или ситуации, в които чувствате, че сте сами и имате нужда от подкрепа.

Намерете ни на адрес

гр.Бургас, ж.к."Лазур", ул."Калофер 29", бл.155

Имейл

insait.ipm@gmail.com

Работно време

делнични дни: 09:00- 20:00
почивни дни: 10:00 - 17:00

Форма за контакт

Разрешение

6 + 13 =

Запази своя час