Индивидуално консултиране и терапия

Животът може да бъде предизвикателство! Ако Вие или някой ваш близък се борите с пристрастяване, депресия, тревожност, стрес, развод или загуба на любим човек ние сме тук, за да ви съпроводим по пътя към Вашето благополучие. Висококвалифицирани, емпатични терапевти са на разположение седем дни в седмицата, за да осигурят професионална психологическа помощ в безопасна, поверителна среда.

В нашият забързан свят все повече хора смятат, че консултирането е полезно за справяне с ежедневния живот. Не чакайте криза. Направете психичното си здраве част от редовния си преглед! Терапията може да продължи, докато почувствате, че вашите нужди и цели са изпълнени. Няма ограничение за честотата или продължителността.

Индивидуалното психологическо консултиране е свързано с една или повече сесии с психолог, където заедно ще се фокусирате в житейската ситуация. Тя може да бъде свързана с временно затруднение, невъзможност да се направи избор, понижена мотивация и др. Психолог – консултантът ще Ви помогне да възстановите равновесието си и да се почувствате по-добре, като заедно намерите решение на проблемната ситуация!

ИНДИВИДУАЛНА ТЕРАПИЯ / Психотерапия/

Психотерапията е методично и последователно прилагане на определени психологически техники за възстановяване на психичното равновесие на личността Ви!

В какви състояния е нужно да се обърнете към психолог- психотерапевт от "Инсайт"? Може би се чувствате обременени от състояния като депресия, паническо разстройство, тревожност, силен стрес, скръб и загуба, гняв и агресия, домашно насилие, житейски кризи и др.? Намирате ли се в състояния, в които се чувствате на ръба на нервна криза, неразбрани, изпитвате чувство на самота и изоставеност, чувство, че целия свят е срещу вас? Потърсете психолозите от "Инсайт, когато не намирате смисъл да продължите живота си, ако сте на ръба да се предадете психически и не виждате никакъв изход. Не чакайте състоянието да се задълбочи. Ние ще протегнем ръка и ще Ви съпроводим към светлината на правилното за Вас решение!

Вие ще може да постигнете баланс в себе си с помощта на психотерапевт в безопасна, конфиденциална среда. Психолозите и психотерапевтите в "Инсайт" осигуряват както кратка, така и дългосрочна терапия с гъвкави цели. Нашите терапевти работят с различни психологически методи и направления, за да посрещнат нуждите на нашите клиенти. Ние адаптираме нашият подход, за да отговорим на вашите нужди. Сесиите са с дължина между 40 и 50 минути.

Емоционална терапия

Eмоционалната терапия е процес, в който човек се научава да разпознава, контролира и балансира емоциите си по естествен начин. В резултат на което той се чувства удовлетворен от себе си, умеещ да се справя адекватно със стресът и напрежението от ежедневието си. Резултатът на емоционалната терапия се нарича Емоционална интелигентност.

КОНСУЛТИРАНЕ НА ДЕЦА, ТИЙНЕЙДЖЪРИ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ

Много подрастващи се борят с това как се чувстват. Те имат проблеми с приятелите, семейството или училище, те са тревожни, депресирани, ядосани или уплашени, преминават през тежко житейско изпитание или изпитват трудности в общуването с другите. Психолозите в „Инсайт“ могат да им помогнат да изговорят чувствата и мислите си, да ги подкрепят, без да ги карат да се чувстват осъдени, да им бъдат полезни в развиването на нови социални умения и личностни качества и много други.

При по-малките деца психолозите в „Инсайт“ често използват игрова и куклотерапия, чрез които децата изразяват по-лесно своите страхове и притеснения, съобщават за техните нужди, развиват увереност, преодоляват чувството на неудовлетвореност, подобряват импулсния контрол и развиват по-добри социални умения. Този вид психологическа работа с децата е освен изключително полезна – тя е и много забавна, а децата обикновено очакват с нетърпение своите сесии.

Малко по-големите деца също могат да бъдат насърчавани от психолога да създават дневници за своите чувства или трудни житейски преживявания, да използват изкуството, за да изразяват себе си, да обрисуват междуличностни трудности, като че ли са в игра, или да практикуват творчески упражнения за облекчаване на стреса, които помагат за по-добро регулиране на настроението и фокусът им.

В работата си с психолозите от „Инсайт“ тийнейджърите биват подпомагани да изразяват мислите и чувствата си, да изграждат добро самочувствие, да подобряват отношението към тялото си, да се ориентират в трудностите на връзките с връстниците/близките и др.

Ние силно вярваме в значението на връзката родител-дете и ще Ви помогнем да се научите да приспособявате родителските си реакции към специфичните предизвикателства на децата Ви, да развиете Вашите умения, които ще подобрят връзката Ви и способността Ви да се справяте с техните настроения и поведение.

Ето някои от причините, по които можете да се свържете с психолог от екипа на „Инсайт“, защото изпитвате затруднения в ролята си на родител:

 • Ако детето ви е претърпяло травма или е тревожно, може да се нуждаете от помощ, за да утвърдите чувствата на детето си, като същевременно осигурите чувство за сигурност и спокойствие. Може да Ви е по-трудно да разберете напълно чувствата му, но не позволявайте на собственото си притеснение да пречи на здравословната обработка и решаването на проблема.
 • Ако детето Ви има проблеми с вниманието или поведението, може да ви е необходима помощ за оценка на подходящите очаквания, моделиране и преподаване на техники за саморегулиране и създаване на стимули за целево поведение, които са реалистични и утвърждаващи.
 • Ако сте израснали в домакинство с множество конфликти, може да откриете, че е полезно да развиете здравословни комуникационни умения и да се научите на техники за осигуряване на чувството на детето Ви, че е оценено и разбрано. Здравословната комуникация може да попречи на малките проблеми да ескалират в големи такива, може да осигурява подходяща среда за споделяне и развиване на доверителната връзка между Вас и детето Ви и др.

Не чакайте трудната ситуация, пред която е изправено детето Ви да премине „от само себе си“! Ние, психолозите от „Инсайт“ сме насреща Ви и ще Ви подкрепим в приключението наречено родителство!

СЕМЕЙНО КОНСУЛТИРАНЕ/ КОНСУЛТИРАНЕ НА ДВОЙКИ

Семейството е социална система, където промяната или заболяването на един член на семейството може да повлияе на динамиката на семейството. Нашите терапевти използват перспективата на семейните системи, за да разберат семейната история, моделите на комуникация и психодинамиката, за да видят по-голямата картина на представящия се проблем и да разработят стратегии за дългосрочно подобрение.

Терапията на двойки ще помогне на Вас и партньора Ви да укрепите връзката си. Психолозите от "Инсайт" могат да помогнат за улесняването на общуването, изразяването на мисли и чувства в двойката, за да получите по-добра перспектива за връзката и видовете промени, които трябва да бъдат направени.

Ние ще ви научим на инструменти за ефективна комуникация и ще предоставите безопасно пространство за вас и вашия партньор, за да изразят нуждите и чувствата си. Ние ще ръководим Вас и Вашия партньор, докато се обръщате към Вашите проблемни области и ще работим за положителна промяна във Вашите отношения.

В какви случаи е нужно да се обърнете към психолог за да не се стигне до криза в двойката:

 • Не се чувствате чути, виждани или разбрани от партньора
 • Чувствате се разединени и / или отдалечени един от друг/
 • Усещането, че ролите в отношенията са неравномерни
 • Чувствате се безнадеждно за промяната на взаимоотношенията
 • Вечно избягване на трудни разговори
 • Безнадеждно повтаряне на аргументи в защитна позиция
 • Недоволство от сексуалния живот
 • Изживяване на чувство на предателство
 • Нуждаете се от помощ за прекратяване на връзката

Не чакайте кризата да се задълбочи, потърсете нашите опитни психолози от "Инсайт" в гр.Бургас!

ГРУПОВА ТЕРАПИЯ

Груповата терапия в "Психология и психотерапия Инсайт" ще ви даде възможност да изследвате лични проблеми, да развивате по-голяма осъзнатост за вашите чувства и поведение и да експериментирате с нови начини за общуване и взаимодействие в безопасна и поверителна среда.

В тематичните групови срещи се поставят въпроси със специфичен проблем като тревожности, панически атаки, житейски проблеми, родителски въпроси или управление на гнева. Споделянето на опит в рамките на група ни помага да помним, че не сме сами!

Групите обикновено се състоят от четири до осем члена и един до двама терапевти. Груповите терапевтични сесии са с продължителност 60-80 минути и се провеждат ежеседмично.

ТИЙМБИЛДИНГ И ФИРМЕНО КОНСУЛТИРАНЕ

В превод от английски значението на думата тиймбилдинг е изграждане на екип, отбор. Той има за цел да развива и създава колективни ценности в дадена организация, които от своя страна да подпомагат за постигането на поставена цел в екипа. С излизането от работната среда и използването на различни техники и игри, психолозите в „Инсайт“ могат да Ви помогнат да постигнете следните цели за Вашата организация и екип:

 • Подобряване на комуникативните умения в екипа;
 • Разрешаване на специфични конфликти в екипа;
 • Изграждане на екипна работа и доверие;
 • Мотивация и екипен дух;
 • Развитие и локализиране на качества;
 • Разкриване на потенциал и формиране на умения;
 • Опознаване на колегите по между си от личен характер;
 • Сплотяване на служителите и общи екипни дейности извън работния процес;
 • Изграждане на доверие по между си;
 • Изразяване на емоции;
 • Стъпки към обсъждане на болезнени теми;
 • Намиране на общи интереси извън работа.

Психологът, специално обучен за фирмен и организационен консултант, може да Ви помогне да развиете лидерски умения, да подберете правилно Вашият персонал, да вземете важно решение за организацията си и много други.

Намерете ни на адрес

гр.Бургас, ж.к."Лазур", ул."Калофер 29", бл.155

Имейл

insait.ipm@gmail.com

Работно време

делнични дни: 09:00- 20:00
почивни дни: 10:00 - 17:00

Форма за контакт

Разрешение

4 + 9 =

Запази своя час