Какво чувствам?

 в Хомеопатия

Задавал ли си си скоро този въпрос? А можеш ли да отговориш какво чувстваш…?

Може би вече си даваш сметка, че всъщност не си наясно с чувствата и емоциите си. Но може би все още не разбираш колко важно е да чувстваш. Защото ти не си това което мислиш, ти не си твоите мисли. Ти си това което чувстваш. Да се научиш да се завръщаш в тялото си, да го слушаш, като оставяш на втори план мислещия ум, е толкова важно, колкото оцеляването ни като човешки вид.

Машините също мислят, но това, което ни различава от тях е способността ни да чувстваме.

Да изпитваме любов, омраза, щастие, тъга, гняв, радост, гордост, срам …..

Блокирането на емоциите води до мускулни блокажи ,а те представляват прекъсване на енергийния поток. Травмите, травмираният ум се нуждаят от тези прекъсвания като защити, но всъщност това води до ригидност – и поведенческа, и телесна. Или това, което пренебрегваме вътре в нас,рано или късно ни връхлита под формата на болест с различен характер.

И тъй като човешката психика е твърде сложна, трябва да разбереш, че желанието за бърза трансформация няма как да има успех. К. Г. Юнг казва:

“Човек не постига просветление, като си представя фигури от светлина, а като осъзнава тъмнината. Втората процедура обаче е неприятна и затова не е популярна.”

Аз бих добавила, че наръчниците за самопомощ, които предлагат банална и бърза трансформация винаги се провалят. Ако си осъзнал, че себепознанието, емоционалната интелигентност са път към здраве и свобода, ако си осъзнал, че промяната не започва отвън, а винаги отвътре, то тогава, читателю, добре дошъл на пътя към своето щастие, към твоята автентична природа. Пътят е дълъг и не е никак лек.

Според хомеопатията определението за здраве е равно на свобода. Тя помага на организма да се справи с блокажите, с болестите като засилва жизнената сила на едно дълбоко и финно ниво. Останалото е твоя работа, защото ти държиш ключа към душата си. Ти си този, който избира да бъде свободен или да остане в оковите на Егото.

Можеш да започнеш пътя към своето себепознание от днес, като направиш първата малка и най-съществена крачка с това да си отговориш на въпроса:

КАКВО ЧУВСТВАМ?!

Ние от „Инсайт“ сме тук да ви го напомним, да ви подадем ръка по пътя, а дали ще го извървите докрай зависи от вас и изборите, които правите ежедневно! Следвайте природата, научете от нея да усещате мярката във всичко!

Автор: хомеопат и психолог Симона Щерева, за контакт с мен натиснете ТУК.

Ако имате нужда от хомеопат и психолог в Бургас, още полезна информация четете тук:

Хомеопатия- лекарство за човека, а не за симптома

Какво да очаквам от работата си с психолог в център Инсайт, гр.Бургас?

Първо посещение при психолог в Бургас

7 фактора, които да вземете предвид при избора на подходящ психолог: Бургас и отвъд

Видове консултации при работата с професионален психолог Бургас

Препоръчани статии
Showing 1 comments
  • Rosi
    Отговор

    Радвам се, че попаднах на тази статия… Зададох си сума ти важни въпроси, на които наистина нямам отговор. А би трябвало да имам! Благодаря на автора за проникновените думи!!!

Напишете коментар

хомеопат-бургас