Психологическо консултиране на деца, тийнейджъри и техните родители

 в Детска и юношеска психология, Полезна информация

Ако търсите психологическо консултиране с детски психолог в гр.Бургас, сте намерили правилното място да започнете да създавате живота, който искате, за да бъдете щастливи.

Поздравления за първата стъпка!

Осъзнаваме, че решението да потърсите помощ не е решение, което е взето леко. Често пъти е по-лесно да се пренебрегват емоционалните и психологически трудности с надеждата, че те ще се подобрят сами. За съжаление, в много случаи помитането на тези предизвикателства под килима не решава истинските проблеми.

Обсъждането на Вашите мисли, чувства, емоции и конфликти като родител с друг човек може да бъде от голяма помощ. Ако този човек е безпристрастен, грижовен, професионално обучен и емпатичен, тогава разговорът с него и проучването на трудностите и притесненията може да бъде просветляващо и от огромна помощ. Детският психолог ще има нужда от Вашето активно участие и отдаденост към процеса, за да може да постигнете заедно желаните от Вас резултати!

Ние, психолозите от „Инсайт“ сме готови да си сътрудничим с Вас, за да открием Вашите препятствия, Вашите ресурси за справяне, Вашият потенциал и надежда!

Много подрастващи се борят с това как се чувстват. Те имат проблеми с приятелите, семейството или училище, те са тревожни, депресирани, ядосани или уплашени, преминават през тежко житейско изпитание или изпитват трудности в общуването с другите. Психолозите в „Инсайт“ могат да им помогнат да изговорят чувствата и мислите си, да ги подкрепят, без да ги карат да се чувстват осъдени, да им бъдат полезни в развиването на нови социални умения и личностни качества и много други.

При по-малките деца детският психолог Ангелина Меранзова-Велянова често използва игрова и куклотерапия, чрез които децата изразяват по-лесно своите страхове и притеснения, съобщават за техните нужди, развиват увереност, преодоляват чувството на неудовлетвореност, подобряват импулсния контрол и развиват по-добри социални умения. Този вид психологическа работа с децата е освен изключително полезна – тя е и много забавна, а децата обикновено очакват с нетърпение своите сесии.

Малко по-големите деца също могат да бъдат насърчавани от детския психолог да създават дневници за своите чувства или трудни житейски преживявания, да използват изкуството, за да изразяват себе си, да обрисуват междуличностни трудности, като че ли са в игра, или да практикуват творчески упражнения за облекчаване на стреса, които помагат за по-добро регулиране на настроението и фокусът им.

В работата си с психолозите от „Инсайт“ тийнейджърите биват подпомагани да изразяват мислите и чувствата си, да изграждат добро самочувствие, да подобряват отношението към тялото си, да се ориентират в трудностите на връзките с връстниците/близките и др.

Ние силно вярваме в значението на връзката родител-дете и ще Ви помогнем да се научите да приспособявате родителските си реакции към специфичните предизвикателства на децата Ви, да развиете Вашите умения, които ще подобрят връзката Ви и способността Ви да се справяте с техните настроения и поведение.

Ето някои от причините, по които можете да се свържете с детски психолог от екипа на „Инсайт“, защото изпитвате затруднения в ролята си на родител:

– Ако детето ви е претърпяло травма или е тревожно, може да се нуждаете от помощ, за да утвърдите чувствата на детето си, като същевременно осигурите чувство за сигурност и спокойствие. Може да Ви е по-трудно да разберете напълно чувствата му, но не позволявайте на собственото си притеснение да пречи на здравословната обработка и решаването на проблема.

– Ако детето Ви има проблеми с вниманието или поведението, може да ви е необходима помощ за оценка на подходящите очаквания, моделиране и преподаване на техники за саморегулиране и създаване на стимули за целево поведение, които са реалистични и утвърждаващи.

– Ако сте израснали в домакинство с множество конфликти, може да откриете, че е полезно да развиете здравословни комуникационни умения и да се научите на техники за осигуряване на чувството на детето Ви, че е оценено и разбрано. Здравословната комуникация може да попречи на малките проблеми да ескалират в големи такива, може да осигурява подходяща среда за споделяне и развиване на доверителната връзка между Вас и детето Ви и др.

Не чакайте трудната ситуация, пред която е изправено детето Ви да премине „от само себе си“! Детският психолог е насреща Ви и ще Ви подкрепи в приключението наречено родителство! Свържете се с нас!

Препоръчани статии
Showing 2 comments
pingbacks / trackbacks

Напишете коментар

детски-психолог-бургасдетски-психолог-бургас