Антоанета ГеоргиеваПсихолог и психотерапевт

  Здравейте, казвам се Антоанета Георгиева.

  Родена съм през октомври 1969 година в гр. Бургас

  Съосновател съм на Институт „Енигма” квантова психология и лечение – гр. Бургас

  През 2010 година завърших своето обучение по психология, паралелно с това се обучавах в две психотерапевтични направления: когнитивно поведенческа психотерапия и позитивна психотерапия.  Като дипломиран магистър по психология и майсторско ниво по Позитивна психотерапия към ДПП, имам богат опит в консултирането и терапията на семейства и двойки от 2010 г. насам. Освен работата си с възрастни, съм работила с деца и техните родители, помагайки им да преодолеят  предизвикателствата и да подобрят взаимоотношенията си.

  Въпреки това, чрез личния си опит и множеството обучения, през които съм преминала, разбрах, че традиционната психология не винаги предоставя желаните резултати. Има моменти, когато изглежда, че няма решение или път напред, дори и при най-мотивирания  клиент, колкото и да полага усилия. Това ме вдъхнови да търся и изследвам алтернативни подходи и така открих квантовата физика и механика, които предлагат нови прозрения за човека и човешкото поведение и потенциал. Така, заедно с психолог, Виктория Богданова, решихме да създадем Института Енигма по Квантова Психология и Лечение, където събрахме екип от съмишленици и експерти в съответните им области – психотерапия, хомеопатия и медицина. Нашият институт си сътрудничи с учени от БАН, генетици и квантови физици, с които споделяме обща визия за насърчаване на подобряването на общественото благосъстояние.

  В моята индивидуална и групова практика с клиентите си, съчетавам познанията си по психология с принципите на квантовата наука. Посветена съм на помагането на хората да преодолеят бариерите си и да постигнат хармония в живота си. При съдействието, което предоставям на моите клиенти в преодоляването на трудностите и стимулирането на техния растеж, открих и създадох успешна методология на ментално квантово ниво. Тази метдика е изключително ефективна в помощта на хората да се освободят от дълбоки травми и страхове.

  Освен работата ми с възрастни, открих, че тази методика е особено ефективна при работа с деца. Децата често изпитват страх и безпокойство, които могат да бъдат трудни за разбиране и адресиране. Чрез прилагането на методиката в безопасно и подкрепящо пространство, децата могат незабавно да се освободят от страха си, позволявайки им да се върнат към състоянието на естествено любопитство и радост. Многократно съм виждала мигновените резултати.

  Целта ми е да създам среда, в която можете да изследвате, да растете и да се лекувате със собствено темпо. Като ви ръководя през процеса на освобождаване от дълбоко вкоренени страхове, травми и убеждения, мога да ви помогна да възстановите връзката със своята автентична същност, позволявайки ви да живеете по-пълноценен, по-щастлив живот. Заедно ще преминем през това пътуване на себеоткриване и изцеление.

  Резултатите от комбинирането на психологически прозрения с принципите на квантовата физика могат да доведат до дълбока лична трансформация, повишено самосъзнание и способността да се справяте с предишни предизвикателства, които изглеждат непреодолими. Някои конкретни резултати от работата с мен включват:

  • Подобрено саморазбиране: Ще придобиете по-дълбоко вникване в своите мисли, емоции и модели на поведение, което ви позволява да идентифицирате области за растеж и промяна.
  • Емоционална регулация: Ще развиете умения за управление и изразяване на емоциите по здравословен начин, намалявайки чувството на стрес и безпокойство.
  • Подобрени взаимоотношения: Ще подобрите комуникационните си умения и ще изградите по-дълбоки, по-смислени връзки със семейството, приятелите и романтичните партньори.
  • Повишена увереност: Ще култивирате самочувствие и устойчивост, позволявайки ви да се изправите пред предизвикателства с оптимизъм и решителност.
  • Целенасочено личностно израстване: Ще си поставите реалистични, но амбициозни цели за себе си и ще разработите план за тяхното постигане, като използвате новите си знания и умения.
  • Повишена интуиция: Ще се научите да се доверявате на вътрешните си инстинкти и интуиция, което води до по-добри решения и избори в личния и професионалния живот.
  • Холистично благополучие: Ще постигнете баланс между ум, тяло и дух, насърчавайки цялостното здраве и щастие.
  • Промяна на гледната точка: Ще възприемете нова перспектива за света около вас, виждайки възможностите за растеж и учене във всяка ситуация.
  • Квантов скок: Ще бъдете водени през процес, който надхвърля границите на традиционното мислене и поведение, позволявайки дълбока трансформация и разширяване на вашето съзнание.
  • Лична сила: Ще откриете вашия вътрешен източник на сила и устойчивост, което ви позволява да се изправите срещу житейските предизвикателства с новооткрита смелост и решителност.

  Ако сте готови да изследвате неизследваните възможности за себеоткриване и трансформация, нека тръгнем на това пътуване заедно.  Чрез това пътуване на себеоткриване и трансформация, вие ще можете да развиете уменията и разбирането, необходими за създаване на пълноценен, възнаграждаващ и удовлетворяващ живот.

  Образование и квалификация:

   Моето академично пътуване започна в Бургаски свободен университет, където завърших бакалавърска степен по социални дейности през 2008 г. По време на следването си останах отдадена на стремежа си към знания и непрекъснато усъвършенстване и завърших следването си за три години вместо обичайните четири с отличен успех, отразявайки отговорността ми към образованието. Оценявам важността на тези постижения не само за личното ми израстване, но и за обществото като цяло, тъй като те служат като доказателство за моя ангажимент да помагам на другите и да допринасям положително за нашата общност. А и когато обичаш това, което правиш, не се стремиш към резултата, а се наслаждаваш на самия процес, поне при мен беше и още е така!

  След това продължих своето образование в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, където придобих магистърска степен по консултативна психология със специализация в консултирането при проблеми в детско-юношеска възраст през 2010 г. Тази квалификация значително разшири познанията и способностите ми в областта на психологията, осигурявайки солидна основа за бъдещата ми работа в подкрепа на тези, които се нуждаят от нея най-много.

  По време на академичното си пътуване се посветих на задълбочаване на разбирането си за човешкия ум и емоционално благополучие. В допълнение към предишните си степени, завърших обучение по позитивна психотерапия на базово и магистърско ниво, което предостави ценни инструменти и техники за подпомагане на нуждаещите се. Този опит не беше ограничен до професионалния ми живот; също така служи като платформа за лично изследване и себеоткриване. Чрез собствения си път на терапия се изправих пред предизвикателствата на собствените си вярвания, страхове и блокажи, преодолявайки ги стъпка по стъпка. Този личен опит се оказа безценен в работата ми с клиенти, тъй като мога да разбера по-добре техните преживявания и да съм съпричастна към  уникалните им пътувания, докато навигираме заедно през процеса на изцеление и личностно израстване.

  Област на професионална компетентност:

  Психологично консултиране, Психотерапия, Себепознание и развитие, Духовно квантово развитие, Психодиагностика, Партньорство, Посттравматичен стрес, Страхови състояния, Тревожност, Хранителни разстройства, Превантивна психология, Квантова психология, Ниска самооценка, Житейски трудности, Проблеми във взаимоотношенията и др.

  Други специалности и специализации:

  Ø От началото на 2018 год. съм сертифициран  треньор по емоционална интелигентност към BISEI Bulgarian Institute for Social and Emotional Intelligence.

  Ø Обучение в майсторско ниво по Позитивна психотерапия. Член съм на дружеството по позитивна психотерапия.

  Ø Изучавала съм когнитивно-поведенческа психотерапия, психодрама и семейно консултиране.

  Притежавам и следдипломни квалификации и сертификати по:

  Ø Психодиагностика,

  Ø Когнитивно интервюиране; сертификат за треньор по емоционална интелигентност.

  Ø Сертификат за преминато обучение по приказкотерапия.

  Ø Сертификат за работа с многоличностния въпросник T.Liri

  Ø Сертификат за работа с международния многоличностен въпросник MMPI.

  Провеждам тренинги и семинари за личностно развитие.

  Участвам  като ментор на студенти и като управител на обучителна организация по проект „Студентски практики“ по МОН