д-р Полина ПаньоваЕндокринолог и дерматолог

  Здравейте, нека се представя – аз съм д-р Полина Паньова.

  Завършила съм Медицина в Украйна през 2013 с пълно отличие, със “ Златен Хипократ „, вследствие на което дипломата ми е с почести. Това е резултат от усилена работа, постоянство и дългогодишна отдаденост.

  Като хронология във времето придобивам специалност: Ендокринология и болести на обмяната през 2017 г., с научен ръководител Марина Владимировна, почетен член на Американската асоциация по Ендокринология и болести на обмяната, водена от интереса как функционира ендогринологичната система в човешкото тяло и какво е взаимодействието ѝ с външният свят. Практикувам специалността в чужбина, в България от 2022 г. като преминавам стаж в Александровска болница, гр. София при проф. Здравко Каменов и проф. Михаил Боянов.

  През годините посещавам многобройни симпозиуми и допълнително обучение в Лондон, Италия, САЩ, Москва, Дубай, Германия.

  Водена от идеята за холестична медицина, завършвам нова дисциплина, а именно Микробиотична Ендокринология в Москва, Русия през 2020 г.

  Посещавам множество семинари и международни симпозиуми в Англия, Италия, Америка, Русия и Украйна.

  Умея да съчетавам в индивидуален подход Западната и Източната Европейска Медицина, с което мога да бъда полезна на колегите си в „Институт по квантова психология и лечение- Енигма“.

  Специалист съм по Естетична Медицина, като придобивам специалност Дерматология през 2020 г. в Украйна, Киев

  Имам заслужени множество сертификати в областта на Ботулинотерапията, Мезо – и Биоревитализацията на лице и тяло, получени от Москва, Киев, Лондон, Рим, Дубай и Америка.

  Доктор Пи е доказан бранд в София. Продължавайки развитието си на кариерата ми в гр. Бургас мога да бъда полезна в овладяването на ендокринологични и дерматологични заболявания работейки в екип с психолозите в „Институт Енигма“ в холистичен подход.

  За дерматологичната си дейност преминах обучение за работа с най-високо ниво машина за Неоперативен лифтинг- Ulthera

  Брандът доктор Пи бе избран в научен екип от НАСА в Израел.

  Още като студентка се увличах по Пластична хирургия и практикувах като асистент при Д-р Андреас Йоанидис, в Кипър, Никозия от 2008- 2012 г. всяко лято по три месеца.

  Понастоящем съм докторант то Психиатрия и Медицинска психология към Медицински университет Пловдив, с научен ръководител доц. д-р Златослав Арабаджиев.

  Първоначално съм работила като асистент и лекар в Ендокринологично отделение във Виница, Украйна към Национален Медицински Университет Пирогов, след което се завръщам в България и работя като специалист към Израелски екип от учени, след това към Български и Немски екипи. Този етап от професионалната ми кариера обогати опита ми като черпих вдъхновение за лекарската си практика от доказани специалисти.

  Имам опит в откриване и диагностициране на комплицирани диагнози.

  С желание да обединя и хармонизирам външното и вътрешно се развивам в тези дисциплини.

  Институт Енигма е мястото, което обединява усилията на специалисти в различни области с цел холестично и цялостно лечение .

  Привлечена от идеята бих могла да бъда полезна с прегледи и консултиране за здравословен начин на живот. Регулиране на лекарствени терапии и алтернативни методи за лечение в ендокринологични болести като например : инсулинова резистентност, диабет и метаболитен синдром, автоимунни заболявания, Хашимото, тиреотоксикози и други.

  В областта на дерматологията и естетиката при акне тарда и възрастови климактерични изменения.

  Имам афинитет към общуването с моите пациенти, което ме подтикна да овладея пет езика : Английски 🇬🇧   Руски 🇷🇺Украински 🇺🇦  Гръцки 🇬🇷 и Български 🇧🇬( майчин ).

  “ Красотата идва отвътре „- главен девиз

  Може да записвате часове за консултации с мен на телефон за контакти : 0882 /010126