Недялка ПоповаПсихолог и хипнотерапевт

  Здравейте, казвам се Недялка Попова
  Родена съм в гр.Несебър през месец май 1972г.
  Моят път в сферата на лечението и подкрепа на хора започна в далечната 1993г. със завършването ми на Полувисш медицински университет „Д-р Кн.Везенков” гр.Бургас, може би и от тогава датират и духовните ми търсения и интерес.
  Години работа в център по спешна и неотложна медицинска помощ ми даде добра основа, но и ми показа, че медицината има лимити и , че само скъпо лекарство не лекува, а е нужна и човещина и отношение.
  Това ме накара да се насоча към психологията и през 2015г завърших с отличие бакалавърска степен по Психология, през 2017г завърших с отличен успех магистърска степен по Психология.
  Завърших „Лечение с цветните есенции на д-р Бах” с обучители -д-р Светла Балтова и д-р Румен Стойчев към HomeoHelp Holistic School
  Търсенията ми за холистична подкрепа на клиентите ме доведе до обучение второ ниво Usui shiki Reiki Ryoho.
  Авторитети в психотерапията като Павлина Петкова и д-р Красимир Иванов бяха мои ментори и обучители в Българската асоциация по когнитивно-поведенческа психотерапия до степен майсторско ниво-специализирани умения в рамките на 4-5г.
  Търсенето на повече и по разнообразни методики за подкрепа и терапия ме водиха към двугодишно обучение по Хипноза и хипнотерапия към Българската асоциация по хипноза и хипнотерапия с обучители Калин Цанов и Димитрина Митрева, Класическа хипноза към Институт по приложна психология и физиопрофилактика с Елман Османов, Хипноза и хипнотерапия към European Association of Applied Psychology.
  Хипнотерапията, водените медитации и визуализациите докосват много силно и работят на едно ниво различно от това, в което функционираме в обикновеното си ежедневие.
  На съвременният човек все повече и повече му е нужна такава терапия ,която да му даде възможност за почивка и снижаване на оборотите на тяло, психика и емоция.
  В хипнотерапията давам възможност на клиента да се справи със страхове, травми и дисфункционални вярвания и да намери заровения в дълбокото несъзнавано ресурс за справяне в реалността днес, тук и сега.
  В работата си с деца в ЦСРИ гр.Несебър и по проекти на Уницеф към Община гр.Айтос разширяваха моите умения и знания, но с това се откриваха и нови пътища за повишаване на квалификацията ми като специалист психолог с холистичен подход към терапията.
  Преминала съм две нива на обучение по Психо-биология с Мари-Жинет Ро
  и обучение по психобиология към European Association of Applied Psychology и прилагам този подход в цялостната си концепция за терапия на обърналите се към мен хора.
  Д-р Рике Герд Хамер поставя медицината на едно друго ниво на разбиране на причината и симптоматиката. Един иновативен подход към травмата и обединява в себе си невронауката, квантовата физика и клетъчната биология.
  Сертифицирана съм за работа с бизнес и семейни констелации към Учебен център „Купол” Москва и прилагам метода в групи и индивидуално. Много често не си даваме сметка, как преповтаряме съдбата на някого от предците си или имаме заплитания с родител или прародител. Винаги в работата си изследвам и тези лоялности.
  Работя с метафорични асоциативни карти и съм водещ на трансформационни психологически игри с множество обучения към ЦДПО „Человек” Москва с ментор Виктория Голобородова.
  Трансформационните игри са метод , в който като на игра се откриват, осъзнават и преработват различни травматични състояния, симптоматика, намира вътрешен ресурс за справяне с трудностите или се взимат важни решения и се поема лична отговорност за живота.
  В годините практика в частен кабинет и към различни организации , в търсенията ми за най-ефективна подкрепа някак случайно, или пък не се оформи холистичен метод на работа, с който се разбираме чудесно и ефективността ми се повиши. Случи се бавно с раширяване на рамката, в която ни вкарват обучителните школи към психотерапията.
  През всичките тези години на обучение , повишаване на квалификацията и духовно развитие с колегите от Институт Енигма пресичаме пътищата си многократно, но може би, сега е времето да си сътрудничим.
  С удоволствие работя с екипа на Институт Енигма за трансформацията, личностното развитие и събуждането на потенциала и ресурса на всеки един проявил смелостта да се промени и да си позволи да бъде щастлив!
  Ще работя за всеки един проявил смелост да опита да живее по-добре и да направи света едно по- щастливо място за живеене!
  За повече информация относно моите услуги и продукти:
  Тел: 0889787502