Нели БаеваПсихолог за работа с възрастни

Здравейте, името ми е Нели Баева, родена съм в гр. Бургас, през декември 1974 год., управител на „Инсайт“ – Психология и психотерапия за деца и възрастни.

Преди години достигнах до извода, че на хората им е необходимо душевно здраве, за да заобичат, разберат, а и да приемат себе си и другите около тях, такива каквито са.
Необходимостта от подкрепа, емпатия и безусловно приемане в лицето на психолога е голяма в днешно време, но за съжаление ползата му не се разбира от всеки.

Започнах да изучавам психология в Бургаски свободен университет, с желанието си да надникна по-дълбоко и детайлно в механизмите на човешките взаимоотношения, техните особености и да осъществя мечтата си да се превърна в специалист, който да отговори на потребностите на нуждаещите се от психологическа подкрепа хора.

С допълнителната ми квалификация по Организационна психология във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“, получих възможността да приложа знанията си в организационното поведение, бизнес психологията и мотивацията за трудова дейност, лидерството и лидерски умения, организация на екипната дейност.

Продължавам обучението си в сферата на психологията и съм в процес на придобиване на научна степен – Магистър във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“.

Сертифицирана съм за:
– психодиагностика на индивидуално-психологични особености на деца, юноши и възрастни, с помощта на проективни методики;
– бахов терапевт.

Мога да бъда полезна в областта на междуличностни и групови отношения:

индивидуално консултиране при следните състояния и оплаквания на клиентите: тревожност и депресивни състояния, панически разстройства, тревожни и натрапчиви мисли, емоционални разстройства, тъга, отчаяние, чувство за безизходица, изолация, безсъние, стрес.
кризисни интервенции – спешна психологическа помощ в трудни или критични ситуации (загуба на близък човек, провал, стресова ситуация и др.);
работа в група;
семейно консултиране – раздяла, развод, междуличностни и брачни проблеми, житейски кризи, дилеми и др.;
професионален и кариерен консултант;
фирмен психолог;
специалист по подбор и управление на кадри;
организационен консултант;
рекламен и бизнес консултант;
обучител по сформиране и развитие на екипи в организации, фирми, консултантски къщи, неправителствени организации.
Нашата мисия и приоритет в „Психология и психотерапия за деца и възрастни – Инсайт“ е да дадем на хората, които идват при нас разбиране, подкрепа, мотивация за справяне с житейските трудности и препятствия, които срещат по пътя си.

Като екип вярваме в способността на хората да вземат живота си в ръце, да извървят пътя си уверено, осъзнато и с наслада от силите и възможностите си да овладеят собственото си Аз.

“Не си задавай въпроса от какво се нуждае светът. Запитай се какво те кара да се чувстваш жив, излез и го направи. Защото светът се нуждае от хора, които живеят истински.”

Харълд Уитман

Статии