Виктория БогдановаПсихолог и психотерапевт за работа с възрастни

Здравейте, казвам се Виктория Богданова.
Родена съм в град Бургас през месец май 1976 г.
Управител съм на „АйПиЕм Консултинг“ ООД и център „Психология и психотерапия Инсайт“.

В нашия център работят специалисти от психолози, психотерапевти и хомеопат. Работя като психолог и психотерапевт в град Бургас заедно в екип, с който ежедневно посрещаме нашите клиенти с техните житейски затруднения.

Първата ми магистърска степен по психология съм завършила в Бургаски Свободен Университет- специалност „Социално консултиране и психология“. Втората във Варненския Свободен Университет – специалност „Психология и психопатология на развитието“. По време на следването си в университета още в бакалавърската си степен паралелно специализирах четири години в когнитивно – поведенческата школа.

Дългогодишното си обучение за психотерапевт завърших в Позитивната психотерапия. Успоредно с висшето си образование и специализациите ми в психотерапевтичните школи, изучавах множество психодиагностични и терапевтични методи и техники, хипнотерапия и регресионна терапия, Техника за емоционална свобода (ТЕС), приказкотерапия (юнгиански школи), психодрама, различни тестови и научни методики, работа в групи. Като психотерапевт имам над 500 часа лична терапия в три различни психотерапевтични школи. Допълнително подпомагам клиентите си на психическо и емоционално ниво с капките на др. Бах, като сертифициран бахов терапевт. Наскоро се дипломирах в обучението си в тибетска традиционна медицина при проф. Александър Илиев. Това обучение ми даде възможност за друг поглед върху болестта и психологическите промени. Интервенцията с източни методи допълват успешно моята психотерапевтична практика.

Използвайки квалификациите си в когнитивно – поведенческа психотерапия, позитивната психотерапия, психопатология, психодиагностика, кризистна интервенция, регресионна терапия, ТЕС и други различни видове психотерапевтични методи, имах възможност да практикувам и да натрупам опит като психотерапевт.

На този етап в моята психотерапевтична дейност използвам адаптиран индивидуален подход с различни методи и направления, за да посрещам специфичните психологически потребности за консултиране и терапия на моите клиенти. Продължавам да се обучавам системно, да трупам научни знания и психотерапевтичен опит за да бъда максимално полезна на клиентите си. Психологията като нова наука непрекъснато създава нови методи за терапия, което дава възможност на мотивираните психотерапевти да надграждат знанията си и ние психолозите от „Инсайт“ се обучаваме в най-новите методи в областта на психологията и психотерапията.

От седем години учене в университети и девет години учене в психотерапевтични школи, заедно с личния си опит и опита си с клиенти осъзнах, че опознаването и овладяването на емоциите е в основата на успешната терапия. Емоционалното оздравяване на личността, заедно с осъзнаването на неговите вътрешни процеси ще даде шанс на човек значително да подобри живота си за да прави осъзнат избор за себе си в живота.

Фокусирах вниманието си изучавайки емоционалното състояние на човека във всичките му форми. В практиката си изградих и развих собствен метод, който нарекох „Емоционална терапия“. Въпреки това използвам непрекъснато иновативните методи за психотерапия в индивидуалния си подход към всеки един клиент.

На този етап в практиката си, като психолог и психотерапевт в гр.Бургас, съм избрала да се фокусирам в психо – емоционално оздравяване, личностно развитие и групова психотерапевтична работа.

На първо място за мен е важно развитието на моите клиенти в Eмоционалната интелигентност и личностното осъзнаване, като основа в стабилността на Аз-а. Методите ми са адаптирани в индивидуални и групови терапии, които провеждам в гр.Бургас.

Най-често срещаните потребности на клиентите, с които работя са:

– По- добро разбиране и справяне с житейските ситуации;
– Адаптация в кризисни моменти;
– Преработване на лични неадапционни характерологични особености;
– Разбиране и балансиране на емоциите;
– Изграждане на нови благоприятни стратегии за живота;
– Справяне със стрес, лечение и превенция на бърнаут състояния;
– Психотерапия на психопатологични изменения на личността;
– Подобряване на взаимоотношенията във връзките;
– По- ефективно общуване и комуникация с другите.

В индивидуални консултации и в групи за личен опит и терапия резултатите в израстването на личността са адаптация към живота на различни, според потребностите нива. Клиентите ми научават сами да си бъдат терапевти, като осъзнават връзката си с минало, настояще и бъдеще.

Дългосрочните цели на терапията са свързани с увеличаване на емоционалната интелигентност и компетентност, социална адаптация, цялостно психо-емоционално израстване и опитност.

„Ако не инвестираш в себе си, вероятно ще си лоша инвестиция и за всички останали!“

Ранди Гейдж

Полезни връзки, ако имате нужда от психолог и психотерапевт в гр.Бургас

Първо посещение при психолог в Бургас

Какво да очаквам от работата си с психолог в център Инсайт гр.Бургас?

Посещение при психотерапевт в Бургас: какво да очаквате?

Посещение при психотерапевт в Бургас: какво да очаквате?

Процес и очаквани резултати при работата с добър психотерапевт в Бургас

Контакти

Статии

page 1 от 3
детски-психолог-бургас-ангелина-меранзова-веляновахомеопат-бургас-симона-щерева