Виктория БогдановаПсихолог и психотерапевт

  Здравейте, казвам се Виктория Богданова.

  Родена съм в град Бургас през месец май 1976 г.

  Управител съм на „Ай Пи еМ Консултинг“ ООД и съосновател на „Институт по квантова психология и лечение“ – ЕНИГМА.

  От 2011 година работя като психолог и продължавам да развивам своя опит в сферата чрез непрекъснато придобиване на нови познания и умения.Top of Form През последните 15 години специализирах и в психотерапията. Вярвам, че психотерапевтичният ми опит е обширен и персонализиран, като непрекъснато се развивам и адаптирам подхода си към всеки отделен случай. Причината да развия метод за квантова психотерапия е наблюдението ми в практиката с клиенти за нарастваща липса в ефективността на традиционните терапевтични методи при лечението на моите клиенти. Наблюдавам и повишено разбиране и знания в клиентите си за собсвената си психология. Осъзнах, че това е промяна в разбирането на хората на глобално ниво. Това ме накара да потърся нови пътища и перспективи в областта на психологията и лечението.

  В хода на терапевтичното ми пътуване към клиентите все повече нарастваше необходимостта от цялостност, която надхвърляше обикновената материална сфера. Те жадуваха за по-дълбоки прозрения, копнеейки да изследват скритите дълбини на своята същност. Това бе зов, който резонираше дълбоко в мен, тъй като самата аз бях поела вече по подобен път.

  Осъзнах, че е време науката и духовността да се обединят, създавайки хармонично взаимодействие между видимото и невидимото. Многоизмерната, нефизическа страна на нашето същество започваше да разкрива своите тайни. Дълбоките ми познания по квантова физика, енергийна психология и разбирането ми за енергийното проявление на материята се сляха, за да оформят нова парадигма за личностно израстване и трансформация.

  В сътрудничество с психолога Антоанета Георгиева разработихме иновативни терапевтични програми и създадохме център, наречен „Институт по Квантова психология и лечение“ – ЕНИГМА. Нашата визия се водеше от това да интегрираме принципите на квантовата психология, енергийната медицина и различни методи за повишаване на съзнанието в единно разширение към всичко, което е.

  За наша радост други професионалисти в областта проявиха интерес към нашата работа и се присъединиха към нашия развиващ се екип.

  Ние вярваме, че бъдещето на психологията и лечението се крие в квантовите техники, енергийната психология и медицина и сходните дисциплини, които синтезират физическото, умственото и емоционалното благополучие в холистичен подход.

  Като обединяваме нашите знания, опит и страст, ние сме посветени на създаването на трайна промяна в живота на хората и насърчаването на свят, в който всеки може да реализира пълния си потенциал.

  В Институт ЕНИГМА ние използваме научно доказани методи и технологии за квантово лечение и терапия, вдъхновени от умове като Гаряев, Козирев, д-р Рейф и други експерти в областта. Нашият разнообразен екип се състои от квалифицирани психолози и психотерапевти, хомеопат, лекар и коуч по системата на Ериксон, всички обединени от споделената ни цел да помагаме на хората да преодоляват предизвикателствата на живота по иновативни начини.

  Още през 2012г. в практиката си разработих свой собствен метод, който наричам „Емоционална терапия“. Постепенно той се разви в Квантова психология. Този подход се грижи за психологическото, умственото и емоционалното здраве на клиента, което води до духовно израстване и лично развитие. Освен индивидуалната терапия, предлагам и групови тренинги, фокусирани върху личностното развитие, групова психотерапевтична работа, вдъхновена от квантовата физика. Една от любимите ми практики за обучение е в медитацията- като естествено влизане в енергийния свят. Чрез комбиниране на традиционни и алтернативни лечебни практики, както и най-новите прозрения от квантовата психология, аз съм посветена в подпомагането на хората да постигнат хармония и цялост в живота си.

  Кратко представяне на моите специализации.

  Имам завършени две висши образования. Бакалавър в социални и психологически дейности. Две магистратури по „Психологическо консултиране“ и „Психология и психопатология на развитието“.

  Психотерапевтични обучения:

  • 4 години в“ Когнитивно поведенческата психотерапия“ при проф. Поли Петкова и др. Петър Василев.
  • 9 години обучения в майсторската степен на „Позитивната психотерапия“
  • 200 часа обучение в метода на „Психодрама“
  • Приказкотерапия ( Юнгианска психотерапия)
  • Хипнотерапия и регресии
  • Тибетска традиционна медицина – при професор Александър Илиев
  • Бахова терапия /лечение с есенциите на др. Бах/
  • Пиходиагностика
  • Кризистни интервенции
  • Различни обучения в областта на психопатологията, зависимости и др.
  • Подготовака и мотивация за промяна при зависимости
  • ТЕС
  • От 2013 година водя авторски курс за личностно развитие „Себепознание- Емоционална Интелигентност“ . Над 30 групи, преминали през тренинга живеят емоционално осъзнат живот с разбиране за себе си.

  В допълнение към формалното си образование, съм преминала над 500 часа лична терапия и продължаващо обучение, което ми позволява да предложа всеобхватен и съпричастен подход към клиентите си. Фокусът ми е върху емоционалното, умственото и духовното благополучие, като вярвам, че тези аспекти на човешкото състояние са взаимосвързани и трябва да бъдат разгледани заедно за най-добри резултати.

  Непрекъснатото учене и самоусъвършенстване винаги са били движеща сила в моята практика. Фокусът ми е насочен към насърчаване на емоционалното, умственото и духовното благополучие на моите клиенти чрез интегративен подход, който обхваща всички аспекти на тяхното същество.

  В индивидуалните терапии и груповите семинари аз се занимавам с широк спектър от нужди, включително подобряване на управлението на стреса, изграждане на устойчивост, личностно израстване и разбиране на сложността на човешките емоции.

  Най-често срещаните потребности на клиентите, с които работя са: 

  – По- добро разбиране и справяне с житейските ситуации;
  – Адаптация в кризистни моменти;
  – Преработване на лични неадапционни характерологични особености;
  – Разбиране и балансиране на емоциите;
  – Изграждане на нови благоприятни способности за живота;
  – Справяне със стрес, лечение и превенция на бърнаут състояния;
  – Психотерапия на психопатологични изменения на личността;
  – По- ефективно общуване и комуникация с другите.

  Чрез насърчаване на личностното осъзнаване и емоционалната интелигентност, клиентите ми придобиват способността да поемат контрола върху собствения си живот и да култивират благоприятни способности за справяне с предизвикателствата. Груповите терапии предоставят възможност за изследване на квантовата физика и обучение в медитация като естествен вход към енергийния свят, насърчавайки чувството за свързаност и колективна мъдрост.

  В основата на моя подход е убеждението, че всеки човек притежава силата да трансформира живота си и да постигне хармония и цялост. Насърчаването в това пътуване на себеоткриване и израстване, помагам на клиентите си да развият необходимите умения и знания, за да се адаптират  успешно в околната си среда и да създадат пълноценен, щастлив живот .

  Създадохме „ Институт Енигма“ с вяра в потенциала на всеки човек да преодолява препятствията пред себе си и да постига качествен и пълноценен живот. Нашата мисия е да вдъхновяваме и подкрепяме всеки, който търси пътя към личното си развитие и духовно извисяване.

  Следователно, ако търсите иновативни и ефективни методи за преодоляване на житейските предизвикателства и постигане на баланс и хармония във вашия живот, ние сме тук, за да ви помогнем да стъпите на пътя към преобразяване и разкриване на вашия истински потенциал.

  В „Институт ЕНИГМА“ вярваме във Вас и във възможността да промените света, започвайки от вас самите.

  „Само, когато можете да поемете отговорност, ще придобиете силата да промените всичко!“

  – Нийл Доналд Уолш

  Как да се свържете с мен?

  За да запазите час за консултация позвънете на телефон:
  0879/ 464 325
  0896/ 612 854

  Контакти

  Свържете се с мен, ако имате нужда от:
  Индивидуално консултиране и терапия
  Групово консултиране

  Телефони:
  тел. 0896 612 854

  Статии

  page 1 от 3