Видове консултации при работата с професионален психолог – Бургас

 в Полезна информация

Психологическото консултиране за възсрастни и деца е услуга с нарастващо значение в динамичния и напрегнат съвременен живот на човека. И все пак – успехът на начинанието и стабилният напредък по време на процеса зависят от един основен критерий: адекватния избор на правилен подход според ситуацията.

Ето зашо, екипът на “Инсайт” предлага на своите клиенти богато разнообразие от услуги, свързани с оценката, диагностиката и третирането на различни психо-емоционални състояния. Какви са видовете консултации при работата с психолог в Бургас, как определяме от какво точно имате нужда и през какви стъпки се очаква да преминем заедно? 

Видове консултации с психолог (Бургас) според възрастта

Висококвалифицираните професионалисти в “Инсайт” са готови да Ви предложат услуги, свързани с психология и психотерапия за:

 • Деца във всички възрасти – със или без участие на родител, според индивидуалните потребности и спецификите на случая;
 • Подрастващи и тийнейджъри, преминаващи през разнообразни трудности в общуването, адаптацията, себеизразяването, самооценката и самочувствието;
 • Възрастни, нуждаещи се от краткосрочна или дългосрочна терапия във връзка с моментни или хронични състояния на психологически дискомфорт.

Екипът ни е гъвкав към спецификата на случая, като според индивидуалните Ви потребности можем да организираме индивидуална, придружена или групова терапия. 

Видове консултации с психолог в Бургас предвид спецификата на проблема

Емоционалния свят на човека е толкова шарен, колкото могат да бъдат и самите хора. Ето защо, ние сме готови да посрещнем всеки един случай с висока експертиза, разбиране и внимание към детайла. След провеждане на първата опознавателна среща, ние ще изготвим план с препоръки за хода на действие на терапията, като част от видовете консултации включват:

 • Изготвяне на психологическа оценка на деца и юноши във връзка със съмнения за генерализирани разстройства на развитието, умствено изоставане, дислексия на развитието и др. 
 • Индивидуални консултации и професионална психотерапия по гъвкав график, зависещ от нуждите на клиента и прогреса, който реализираме чрез съвместните си усилия;
   
 • Консултиране на семейства с различна големина и различни трудности в общуването, комуникацията, съвместното функциониране, разпределянето на ролите и т.н.
 • Консултиране на двойки по проблеми на връзката, трудности в моделите на комуникация и психодинамиката, споделянето на чувства, мисли, очаквания и др.
 • Работа в групи, работещи по проблемите на тревожността, паник атаките, житейските проблеми, управлението на гнева, различните родителски въпроси и т.н.
 • Тийм билдинг и корпоративно консултиране, помагащи за генерирането на споделени ценности, подобряване на комуникацията, изграждане на доверие и развиване на потенциала на екипа и всички негови членове;
 • Тренинги и курсове за личностно развитие, организирани в групи за възрастни, тийнейджъри и деца.  

В нашите подходи ще намерите съвременни концепции, свързани с емоционалната терапия, приказкотерапията, игровите модели и утвърдените добри практики в съвременната психология и психотерапия. Защото Вашето щастие и удовлетвореност заемат централно място в приоритетите на всеки надежден психолог – Бургас. 

Видове консултации с психолог Бургас, с оглед на местоположението

Културата ни на работа залага на гъвкавост и персонализиран подход към динамичните нужди на нашите клиенти. Затова Вие можете да изберете между консултации с в различна среда, включително:

 • Психологически консултации на място в нашите кабинети в град Бургас;
 • Онлайн консултации, проведени чрез аудио или видео комуникация по Viber;
 • Консултации в семейна среда – на място във Вашия дом или квартира;
 • Консултации на терен – в болнична среда, в различни институции и т.н.

Изборът на местоположение не е еднократно. Ние можем да реагираме адекватно на всички промени в ситуацията и да предложим решение според моментините Ви потребности. 

Видове консултации с психолог Бургас според други фактори

Като част от нашите допълнителни услуги можете да се възползвате от:

 • Спешна консултация в рамките на деня, проведена на място или онлайн;
 • Различна честота на сесиите, определена според индивидуалните нужди и прогреса;
 • Консултиране и провеждане на терапия на английски език или в двуезична българо-английска среда;
 • Широк диапазон от приемни часове, съобразени с графика Ви – готови сме да разговаряме с Вас по всяко време в периода от 8:00 до 20:00.  

Екипът на “Инсайт” е насреща, за да отговори на всичките Ви запитвания и да предостави релевантна информация във връзка с всички Ваши колебания. 

Сигурни сме, че ще ви е много интересно да прочетете материала ни на тема: Какво представлява теста на Роршах – „Мастилените петна“?

Не се колебайте да се свържете с нас на посочените в уеб сайта ни координати, за да направите първата крачка към новия си, по-добър и по-пълноценен живот! Останалите крачки ще извървим рамо до рамо с Вас!

 

Препоръчани статии

Напишете коментар

детски-психолог-бургас-ангелина-меранзова-веляновапсихотерапевт-бургас